Yüksek Motivasyon Başarı İçin Önemli Bir Anahtardır

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, profesyonel çalışma hayatında başarılı olabilmek için bireyin özgüveninin ve iş motivasyonunun yüksek olması gerektiğini söyledi.

Eğitim Fakültesi’nin, ASÜ Engelli Öğrenciler Birimi ve İl Müftülüğünün katkılarıyla düzenlediği “Gençlerde Özgüven ve Motivasyon” konulu konferansın açılışında öğrencilere seslenen Prof. Özçifçi, başarmak, bir işte muvaffak olmak ve belirlenen hedefe ulaşmanın, herkes için arzu edilen bir durum olduğunu dile getirdi. Başarı için iletişim, özgüven, bilgi, tecrübe ve motivasyonun önemli kavramlar olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı, “Kişinin kendini üretken hissetmesi, hedeflere ulaşması ve bir ekibin parçası olması gibi faktörler, günümüz iş yaşantısında önem arz etmektedir. Hayat içerisinde karşılaştığımız bazı faktörler, kimi zaman özgüvenimizi kırabilir, motivasyonumuzu düşürebilir. Profesyonel çalışma hayatında performansın yükselmesi, motivasyonun yükselmesiyle mümkündür. Etkinlik, bu anlamda öğrencilerimize önemli bilgiler aktaracaktır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Eğitimci Yazar Halis Kuralay, kişisel hayatından örneklerle özgüven ve motivasyon hususunu anlattı. Motivasyon denildiğinde akla korkmak, çekinmek, cesaret etmek gibi kavramların geldiğini belirten Kuralay, bireyin elindeki imkânları gözden geçirmesi ve tecrübeleri dikkate almasının cesaret edebilmenin ön şartı olduğunu kaydetti.